اسوه های هدایت

 

 

بازیهای محلی جهرم جفتک خرکو

بازیهای محلی جهرم

 

عنوان بازی : جفتک خرکو

تعداد نفرات : 2 نفر به بالا حتی 20 نفر

لوازم لازم جهت بازی : نیازی به لوازم ندارد

محیط بازی : محوطه باز

شرح بازی:

چند نفر به قید قرعه روی زمین خم می‌شود به نحوی که با دستانشان بتوانند زانوهای خود را لمس کنند و دیگران از روی آنها می‌پرند. بعد از پریدن آنها هم خم می‌شود تا بقیه از روی آنها بپرند. همزمان با این کار شعری می‌خوانند با این مضمون:

جفتک میزنم روی خَرک جفتک عالی           بیا جای تو  خالی .

 
بازیهای محلی جهرم سنگ ورچقو

بازیهای محلی جهرم

 

عنوان بازی :سنگ ورچقو

 (چقیدن یا چق زدن ؛ برداشتن چیزی از جایی یا از دست کسی است که جهرمی ها می گویند چقید یا چق زد)

ادامه مطلب...
 
بازیهای محلی جهرم لپره بازی

بازیهای محلی جهرم

 

عنوان بازی: لپره بازی

تعداد بازیکنان : 2 یا 3 نفر

وسایل بازی: 2 عدد لپره و یک عدد شوک

*(لپره : عنوان 2 تکه سنگ پهن یا 2 تکه آهن پهن و مربع شکل است.)

 *(شوک سندگرد ودایره شکل که با حرکت آن امتیازها شمرده می شود)

محیط بازی : محوطه باز

شرح بازی:

 بازی با پرتاب شوک آغاز می شود یکی از طرفین این سنگ را روی زمین قل داده تا از دو طرف 10 الی 15 متر فاصله بگیرد وسپس 2 طرف ، لپره خود را روی زمین پرت کرده وآرام آرام (با لگد پاها به شوک نزدیک می کنیم حرکت لپره ها روی زمین باید طوری باشد که ضمن نزدیک شدن به شوک فاصله خود را تا لپره طرف مقابل حفظ کند چرا که امتیاز گیری در این مسابقه اولا با زدن لپره طرف مقابل و سپس با زدن شوک به وسیله لپره ها به دست می آید.

آنگاه هر کدام از یک طرف که احساس کرد می تواند از آن فاصله شوک را بزند اقدام خواهد کرد و در مرحله اول باید یک طرف لپره طرف مقابل را مورد هدف قرار دهد و درصورت برخورد اولین امتیاز را خواهد گرفت، بعد لپره را به سمت شوک پرت کده و اگر لپره به شوک برخورد کند حد فاصل ایستادن لپره و شوک را قدم می کنیم به ازاء هر قدم یک امتیاز محسوب خواهد شد و اگر یک طرف موفق به زدن شوک نشود نوبت طرف دیگر است که بازدن لپره طرف دیگر و بعد از آن زدن شوک امتیاز کسب کند.

و به همین ترتیب بازی ادامه پیدا می کند.

 

 
بازیهای محلی جهرم هفت کَل

بازیهای محلی جهرم

 

عنوان بازی : هفت کَل

تعداد بازیکن: 4 الی 10 نفر

مسائل  لازم : یک عدد توپ تنیس هفت تکه کَل (کَل به تکه های کوزه شکسته می گویند ، که در حین بازی به خاطر عدم یکنواختی دیرتر بر روی هم قرار می گیرد و بازی پرتحرکتر و با نشاط تر انجام می گیرد.)

محیط بازی: محوطه باز ، جایی مانند حیاط مدرسه

شرح بازی:  افراد به دو گروه مساوی تقسیم شده و هر کدام یکی از بازیکنان خود را به عنوان سردسته و رهبر برمی گزینند. یک گروه در فاصله ی معینی از محل هفت کَل، که روی هم چیده شده اند قرار می گیرند تا به نوبت با توپ تنیس کَل ها را مورد هدف قرار داده و بزنند.

گروه دوم نیز در پشت هفت کَل، منتظر نتیجه اند تا هرگاه توپ پرتاب شده توسط گروه اول به هفت کَل برخورد نکرد، فوراً جایشان را با آن گروه عوض کنند. ولی اگر برخورد کرد و آرایش آنها را برهم زد، توپ را بردارند و با پاسکاری و هدف گیری سعی کنند نفرات گروه اول را با توپ بزنند که اگر اصابت کند، از دور بازی اخراج می شود.

و همچنین نفرات گروه اول در هر فرصتی که به دست آورند به سراغ کَلها می روند تا آنها را روی هم بچینند و یک امتیاز بگیرند و مشخص است که برای انجام چنین کاری، یکی از دوستان بایستی خود را به خطر انداخته و یارش را در مقابل ضربات توپ پوشش دهد و چنانچه اگر باز هم مورد ضرب توپ قرار گرفت و از بازی اخراج شد، دیگری کار را به اتمام می رساند ولی اگر دیگر بازیکنی نمانده باشد، بازی تمام و در دور بعدی جای و نقش گروه ها عوض می شود.

در پایان، گروهی که زودتر و بیشتر ، 7 امتیاز را کسب نماید برنده است

 
<< شروع < قبلی 1 2 بعدی > انتها >>

صفحه 2 از 2
 

قرآن آنلاين

آمار بازديدکنندگان

mod_vvisit_counterامروز440
mod_vvisit_counterاین ماه5625
mod_vvisit_counterکل بازدیدها866261