اسوه های هدایت

 

 

غذای محلی جهرم کلجوش

غذاهای اصیل جهرمی

 

کلجوش

مواد لازم:

ماهی خشک ریز (موتو) ادویه، پیاز، آب، روغن

طرز تهیه:

مقداری ماهی خشک کوچک را به صورت پودر در آورده سپس مقداری پیاز نگین شده را در روغن تفت داده، مقداری ادویه و نمک به آن اضافه می کنیم،

نوبت به پودر ماهی است تا اضافه شود. مواد را اندکی با هم در روغن تقت داده و به هم می زنیم و سپس به میزان لازم آب به آن اضافه نموده و تا

جوش آمدن و جا افتادن غذا صبر می کنیم 15 دقیقه بعد از جوش آمدن با شعله کم ، (غذا آماده است.)

 
غذای اصیل جهرمی ماهی سرو

غذاهای اصیل جهرمی

 

ماهی سرو

مواد لازم:

ماهی کوچک (موتو)، پیاز، گل آویش، آبلیمو، فلفل، آب

طرز تهیه:

ماهی موتو خیلی ریز در هاون کولیده و سپس با پیاز ریز شده و گل آویشن و کمی فلفل سیاه مخلوط می کنیم. موقع اضافه کردن آب و کمی آبلیمو

به مخلوط به دست آمده است.

محلول رقیق شده  را به مدت 2 روز در آفتاب گذاشته تا جا افتاده شود سپس با نان نوش جان فرمائید.

 
غذاهای اصیل جهرمی آب پیازکو

 

 

غذاهای اصیل جهرمی

 

(آب پیازَکو)

مواد لازم:

شمبلیله، ادویه (زرد چوبه)، پیاز، روغن، آب

طرز تهیه:

پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت می دهیم ادویه و شمبلیله را اضافه کرده و به هم می زنیم، به خاطر این که طعم غذا تلخ نشود فوراً به میزان

لازم (تعداد نفرات) آب به آن اضافه می کنیم و با حرارت ملایم ، تا زمان جوش آمدن و جا افتادن غذا صبر می کنیمسپس تلیت کرده و نوش جان

می کنیم.

 
غذاهای اصیل جهرمی پی پخ

غذاهای اصیل جهرمی

 

(پی پُخ)

مواد لازم:

برگ اسفناج ـ پیاز ـ دارچین ـ زیره ـ روغن حیوانی ـ آرد گندم

طرز تهیه:

بعد از شستشوی برگ اسفناج و خرد کردن آن با کمی پیاز نگین شده مخلوط کرده و کمی دارچین زیره سیاه به آن اضافه می کنیم این مخلوط به

دست آمده به عنوان مغز غذای ما محسوب می شود اما نوبت به درست کردن و آماده کردن پوسته  بیرونی غذای مورد نظر رسیده، برای این کار ابتدا

به میزان لازم آرد گندم را به صورت خمیر درآورده و برای بهتر شدن طعم آن کمی نمک به آن اضافه می کنیم. آنگاه خمیر را با وردنه در کف سینی به

شکل دایره ای به قطر 15 الی cm 20 پهن کرده و موادی که از قبل آماده شده (اعم از برگ اسفناج و ...) را در نیمی از دایره خمیر موجود ریخته و نیمه

دیگر خمیر را روی مواد و نیمه دیگر خمیر بر می گردانیم سپس با نوک انگشت یا چنگال لبه خمیر را به هم دوخته تا مواد بیرون ریخته نشود.

سپس روی تابه ای که از قبل به آن حرارت داده ایم گذاشته تا خمیر تبدیل به نان و مواد مغز پخت گردد. در هنگام استفاده کمی روغن حیوانی بر روی

نان مالیده و تناول می فرمایید. (نوش جان)

 
بادمجان زیر تشی

غذاهای اصیل جهرمی

بادمجان زیر بیرزه ای

(بیرزه تنوری که نان روی آن تبخ می شود)

 

مواد لازم:

بادمجان بزرگ جهرمی، پیاز، آبلیمو، نمک

طرز تهیه:

بادمجان هایی در اندازه و حجم بزرگتر با پوست های کلفت انتخاب کرده و در زغالهای خرگ شده زیر بریزه قرار می دهیم تا آرام آرام مغز پخت شود ، بعد از پخته شدن ،

بادمجان ها با یک وارفتگی همراه خواهد شد.

بعد از پخته شدن بادمجان ها از زغال بیرون می آوریم و با دو سه تا فوت محکم خاکسترها را از بادنجان ها زدوده و بعد از جدا کردن پوست بادمجان در تاسکباب ریخته و با

گوشت کوب، کوبیده و پیاز به میزان لازم ، ریز خُرد کرده و در بادمجان کوبیده شده حل می کنیم. مادر ما توی فصل انار، دونه انار ترش هم داخلش می کرد و با کمی نمک هم

نوش جان می کردیم.( اگر بیریزه گیرت نیومد روی شعله پخش کن  و گاز خونتون هم میتونی بادمجون تبخ کنی)

(این دستور پخت را مامان منوچهر گفته)

 

 
مطالب بیشتر...
<< شروع < قبلی 1 2 3 بعدی > انتها >>

صفحه 2 از 3
 

قرآن آنلاين

آمار بازديدکنندگان

mod_vvisit_counterامروز62
mod_vvisit_counterاین ماه3936
mod_vvisit_counterکل بازدیدها440579