غذای محلی جهرمی
(کلم پلو)
مواد لازم:
کلم سرمعروف به (قنبید): گوشت چرخی، آرد نخودچی، نمک، ادویه، ترخون خشک، روغن، پیاز
طرز تهیه:
این غذا در دو بخش طبخ می شود، مرحله اول آماده کردن برنج جوش انده شده و آب کش شده، مرحله دوم آماده کردن مایع و ریختن آن لای برنج
آبکش شده تا دم کشیدن و آماده شدن غذا.
طرز تهیه مایع وسط پلو
نیم کیلو گوشت چرخی را با ربع کیلو آرد نخودچی نمک و زردچوبه (ادویه) مخلوط کرده و یک عدد پیاز کوچک روی آن رنده ریز زده مخلوط می کنیم و ورز
می دهیم، بعد از آماده سازی خمیر به دست آمده را به صورت کوفته های قلقلی کوچک درآورده سپس در روغن سرخ می کنیم: اکنون بخشی از کار
به اتمام رسیده، حال نوبت به کلم های سر (قنبید) است تا پوست گرفته شده و به صورت خلال در آید و در روغنی سرخ گردد.
سبزی های خشک طعم دهده است بعد از مخلوط کردن کوفته قلقلی ها با کلم خلال و سرخ شده مقداری ترخون خشک به آن اضافه می کنیم.
اما بخش دوم پخت این غذای لذیذ ، دم کردن برنج با مخلوط به دست آمده است. مقداری از برنج جوشیده و آبکش شده را در دیگ ریخته، مخلوط
درست شده را روی آن قرار داده و بقیه برنج آب کش شده را روی مخلوط می ریزیم به طوری که مخلوط کاملاً در وسط دو لایه از برنج قرار گیرد، بعد از
دم کشیدن برنج و مغز پخت شدن مخلوط وسط برنج، برنج را روغن داده و همه را به هم می زنیم تا برنج با مخلوط قاطی شود.
(غذا آماده است، بخور و لذت ببر)
این غذا معمولا با سالاد فصل یا ترشی و یا ماست تناول می شود. |