اسوه های هدایت

 

 

غذاهای اصیل جهرمی نون میوه

غذای اصیل جهرمی

 

(نون(مَیوَه) مَـوَه خیار )

این غذا از ترکیب مواد گوناگونی که شرح آن خواهد آمد تهیه می شود و گاهی به عنوان صبحانه و گاهی به عنوان شام میل میگردد.

مواد لازم جهت تهیه مخلوط مَوه

ماهی ریز (موتو) - آبشن - زیره – تخم گشنیز – سیاه دانه – کنجد- زرچوبه – دارچین – ریشه جوز - کمی فلفل سیاه

 ابتدا ماهی ریز (موتو)را در آب خیس زده و مقداری آبشن به آن اضافه می کنیم (این عمل برای از بین رفتن بوی سیمیت ماهی انجام می شود)

بعد ازخیس خوردن ماهی آن را در مقابل آفتاب پهن کرده تا خشک شود ، بعد از خشک شدن ،آن را آسیاب نموده و پودر می کنیم ، موقع اضافه

کردن بقیه مواد است (زیره 200 گرم )- (تخم گشنیز200گرم) - (سیاه دانه 200 گرم) - (کنجد500 گرم )- (زرچوبه 100 گرم) - (دارچین دو قاشق )- (ریشه جوز 100  گرم )- (فلفل سیاه دو قاشق).    همه این مواد بعد از آسیاب شدن مخلوط شده و آماده استفاده و طبخ می شود.

طریقه استفاده و طبخ

این غذا به دو صورت استفاده می شود .

1- مقداری مخلوط مَوَه را درکمی آب حل کرده یک عدد لیموی جهرمی به آن اضافه می کنیم با نان و خیار(ترجیها خیار چنبر)به عنوان صبحانه

یا عصرانه میل می فرمایید

2- مقداری مخلوط مَوَه را درکمی آب حل کرده محلول به دست آمده  بر روی نان ملیده (ترجیها نان ماشینی) آن را در روغن سرخ می کنیم

 این غذا به عنوان نهار یا شام می توان میل نمود.

 
غذاهای اصیل جهرمی آش علوک

غذای اصیل جهرمی

 

(آش الوک)

(الوک میوه درختی بیابانی است که در مناطق جنوبی کشور با آب و هوای خشک و بیابانی رشد پیدا می کند که در اطرف جهرم به

وفور یافت می شود)

مواد لازم:

الوک تلخ، خرده برنج، عدس

طرز تهیه:

الوک تلخ را با پوست کوبیده سپس در آب خیس میزنیم  بعد از این که کاملا خیس خورد از صافی عبور داده تا پوست الوکو از مغزآن جدا شود آنگاه  آب

به دست آمده را در دیگ می جوشانیم.

 بعد خرده برنجی را که از قبل خیس زده ایم را آبکش کرده و به آن اضافه می کنیم  تا با آن آب مخصوص جوش خورده و دانه اش نرم شود و عدسی را

که قبلا پخته شده را به آن اضافه کرده تا با هم جوش خورده و تا جا افتادن غذا صبر می کنیم .

 
غذای محلی جهرم آش ماست

غذای اصیل جهرمی

 

(آش ماست)

مواد لازم:

خرده برنج، برگ سیر موک، ماست چکیده، سیر، روغن، مرغ آب پز شده ، نعنا داغ

طرز تهیه:

بعد از جوش آمدن آب، خرده برنج خیس زده را در آن ریخته تا مدتی در آب جوش بخورد تا نرم و دانه آمده شود،  سپس برگ تازه یا خشک سیرموک و به

میزان لازم نمک را به غذا اضافه کرده، تا مدتی با برنج جوش بخورد، سپس مقداری مرغ آب پز شده را ریز کرده و به غذا اضافه می کنیم.

آنگاه به میزان لازم سیر نگین شده را در روغن سرخ کرده مقداری ادویه (زرد چوبه) به آن اضافه وبعد از جا افتادن و سرخ شدن به ظرف غذا ملحق

کرده و با آن مخلوط می کنیم.

سپس زیر غذا  را خاموش کرده تا از جوش بیفتد و بعد از آن ماست چکیده را در غذا حل می کنیم، تزئین غذا با نعنا داغ انجام می شود (نعنا خشک

تفت داده شده در روغن)

 
غذای محلی جهرم کلم پلو

غذای محلی جهرمی

 

(کلم پلو)

مواد لازم:

کلم سرمعروف به (قنبید): گوشت چرخی، آرد نخودچی، نمک، ادویه، ترخون خشک، روغن، پیاز

طرز تهیه:

 این غذا در دو بخش طبخ می شود، مرحله اول آماده کردن برنج جوش انده شده و آب کش شده، مرحله دوم آماده کردن مایع و ریختن آن لای برنج

آبکش شده تا دم کشیدن و آماده شدن غذا.

طرز تهیه مایع وسط پلو

نیم کیلو گوشت چرخی را با ربع کیلو آرد نخودچی نمک و زردچوبه (ادویه) مخلوط کرده و یک عدد پیاز کوچک روی آن رنده ریز زده مخلوط می کنیم و ورز

می دهیم، بعد از آماده سازی خمیر به دست آمده را به صورت کوفته های قلقلی کوچک درآورده سپس در روغن سرخ می کنیم: اکنون بخشی از کار

به اتمام رسیده، حال نوبت به کلم های سر (قنبید) است تا پوست گرفته شده و به صورت خلال در آید و در روغنی سرخ گردد.

سبزی های خشک طعم دهده است بعد از مخلوط کردن کوفته قلقلی ها با کلم خلال و  سرخ شده مقداری ترخون خشک به آن اضافه می کنیم.

 اما بخش دوم پخت این غذای لذیذ ، دم کردن برنج با مخلوط به دست آمده است. مقداری از برنج جوشیده و آبکش شده را در دیگ ریخته، مخلوط

درست شده را روی آن قرار داده  و بقیه برنج آب کش شده را روی مخلوط می ریزیم به طوری که مخلوط کاملاً در وسط دو لایه از برنج  قرار گیرد، بعد از

دم کشیدن برنج و مغز پخت شدن مخلوط وسط برنج، برنج را روغن داده و همه را به هم می زنیم تا برنج با مخلوط قاطی شود.

(غذا آماده است، بخور و لذت ببر)

این غذا معمولا با سالاد فصل یا ترشی و یا ماست تناول می شود.

 
غذای محلی جهرم تخم و سیب

غذای محلی جهرم

 

(تخم و سیب)

مواد لازم:

 تخم مرغ، سیب زمینی، روغن، نمک، ادویه، پیاز.

طرز تهیه:

سیب زمینی را خلال کرده و در روغن سرخ می کنیم. مقداری پیاز نگین شده را در روغن سرخ کرده و به سیب زمینی های سرخ شده اضافه

می کنیم ،نمک و ادویه طعم و رنگ غذای ما را تأمین خواهد کرد، در پایان چند تخم مرغ روی غذا شکسته و روی غذا پهن می کنیم. بعد از چند

دقیقه غذا آماده می شود.

 
<< شروع < قبلی 1 2 3 بعدی > انتها >>

صفحه 1 از 3
 

قرآن آنلاين

آمار بازديدکنندگان

mod_vvisit_counterامروز418
mod_vvisit_counterاین ماه4941
mod_vvisit_counterکل بازدیدها891522