گوشههایی از حضور حضرت آیت الله حق شناس (ره)
در صحنهی انقلاب اسلامی جهرم
شکرالله جهان مهین
چکیده
حضرت آیت الله حق شناس- رضوان الله علیه- چهرهی درخشانی است که در تبلیغ دین و ترویج مکتب و گسترش انقلاب بسیار اهتمام می ورزید و از کسی جز خدای تعالی هراسی نداشت به طوری که باید وی را یکی از مصادیق آیه39 سوره ی احزاب به حساب آورد که میفرماید:
«آنان که تبلیغ رسالت الهی می کنند و از او میترسند و از کسی جز خدا هراسی ندارند.»
آیت الله حق شناس (ره) نماینده تام الاختیار همهی مراجع بزرگ عصر خویش از قبیل آیات عظام بروجردی (ره)، سید محسن حکیم (ره)، امام خمینی (ره)، گلپایگانی (ره) و غیره بود و بینش سیاسی- اجتماعی وی تا آن حد بود که مقام معظم رهبری با عبارت زیبا و ارزشمند، وی را از این جهت می ستاید.
منزل ایشان، مکتب تعلیم و تربیت و مجمعی برای روحانیون بزرگوار بود و با شروع انقلاب مرکز ثقل انقلاب اسلامی در جهرم گردید.
آیت الله حق شناس (ره) نقش عمدهای در تثبیت و ترویج مرجعیت حضرت امام خمینی (ره) داشت.
وی حامی همه انقلابیون بود و چون مشکلی برای آنان پیش میآمد نهایت تلاش خویش را در رفع مشکل، به کار می برد از جمله درمورد آیت الله آیت اللهی (ره) و آیت الله اصفهانی (ره).
آیت الله حق شناس (ره) با داشتن کسالت مستمر در راهپیماییها شرکت می کرد و به مردم دلگرمی می بخشید و نوید پیروزی میداد.
در آستانه پیروزی انقلاب به سربازانی که به فرمودهی حضرت امام (ره) از پادگان ها فرار میکردند کمکهای مالی مینمود تا به سلامت به زادگاهشان برگردند و مخارج زندگی کاسبها و بازاریان کم درآمد که به علت اعتصاب، زیان می دیدند، تأمین می کرد و پس از پیروزی انقلاب در جمع آوری اسلحه های به غارت رفته و تأمین امنیت شهر و جلوگیری از هرج و مرج و غارت اموال مردم نقش ارزشمند خویش را ایفا می نمود.
هنگامی که جنازهی مطهر اولین شهید پاسدار جنگ تحمیلی، شهید مصطفی دخت به جهرم آوردند با حال بیماری تا چندین فرسنگ به استقبال رفت و در وصف وی شعر سرود، هم چنان که در وصف حضرت امام (ره) نیز شعر سروده بود.
و چون کسالت ایشان شدت پیدا کرد و در بستر بیماری قرار گرفت، حضرت امام خمینی (ره) با مخابره تلگرام از وی احوالپرسی کرد و پس از وفات ایشان، حضرت امام (ره) تلگرام تسلیت ارسال فرمودند.
کلیدواژه: آیت الله حق شناس (ره)، امام خمینی، انقلاب اسلامی، آیت الله آیت اللهی (ره)، جهرم.
|