اسوه های هدایت

 

 

اقتصاد جهرم مرکبات جهرم نارنج

مرکبات جهرم

نارنج مادر مرکبات

نارنجستان استان فارس جایی به جز جهرم نمی تواند باشد در تمام خیابانها و بلوارهای شهر و حتی کوچه ها و چه رسد به باغهای جهرم مملو از نارنج است که جلوه بی بدیلی را خصوصا در فصل بهار به جهرم داده است.

شکوفه های درخت نارنج در فصل بهار خود غوغایی است از رسیدن بهار

اواخر اسفند و فروردین که به جهرم قدم بگذاری عطر بهار نارنج عقل را از سر انسان می برد و آدم را مدهوش می کند .

میوه نارنج

این میوه ترش طبیعت سرد و خشک دارد. طبق اصول طب سنتی، ترشی‌ها همه به عصب‌ها ضرر می‌رسانند. از بین ترش مزه ها، نارنج کمترین ضرر را به عصب‌ها می‌رساند. خوردن آب نارنج همراه با شکر، صفرای زیادی را از بدن خارج می‌کند.

از آب نارنج برای خوشبو کردن و بهبود طعم غذا استفاده می‌شود و در صنعت عطرسازی و شامپو سازی هم کاربرد دارد. شکوفه‌های آن یکی از معطرترین گلهاست که آن مربای بهار نارنج و همچنین عرق نارنج در طب سنتی ایران کاربرد دارد. در درمان ناراحتی‌های معده از مربای آن استفاده می‌شود.درخت نارنج مادر مرکبات است و پایه بسیار خوبی جهت پیوند شاخه‌های نارنگی و یا پرتقال است. فشار خون و ضربان قلب را زیاد می‌کند.

در بعضی مناطق در تمام فصول سال می‌توان میوه نارنج را برروی درخت دید. در حالیکه هنوز میوه سال گذشته بر درخت است میوه‌های جدید هم در حال رسیدن هستند.

خواص نارنج

نارنج، میوه ای از گروه مرکبات است. آب نارنج ترش، مطبوع و سرشار از ویتامین است.

نارنج از جمله میوه هایی است که برای اعصاب، دفع سنگ کلیه و مثانه، گلودرد و فشار خون بسیار مفید است.

- نارنج هضم غذا را آسان می کند.

- خوردن نارنج با شکر در رفع یبوست موثر است.

- برای درمان گلودرد و فشار‌ خون بایستی نصف لیوان آب نارنج را با یک قاشق عسل مخلوط کرده و بعد از غذا میل نمایید.

- اثر ضدعفونى کننده و میکروب کشى دارد.

- ضماد پخته میوه نارنج که پوست و هسته هم داشته باشد، برای جرب، خارش، جوش هاى پوستی و نرم کردن پوست بدن و موى سر مفید است.

تذکر:

- زیاده روى در خوردن نارنج کبد را ضعیف مى کند، مخصوصا اگر ناشتا خورده شود.

- عرق بهار نارنج زود فاسد مى شود و کپک مى زند. لذا بایستى همیشه آن را تازه تهیه کرد و در شیشه هاى تیره رنگ نگه داشت.

پوست نارنج

پوست این میوه هم سرشار از خاصیت است. طبیعت (مزاج) پوست نارنج، گرم و خشک است. بوییدن پوست و برگ نارنج هم نشاط آور است. از خلال پوست نارنج هم می‌توان مانند خلال پوست پرتقال مربا تهیه کرد و هم با خیساندن آن در سرکه، ترشی ساخت. مربا وترشی پوست نارنج تقویت کننده معده‌است. مصرف حدود چهار گرم از پوست خشک نارنج حالت تهوع و استفراغ را دفع می‌کند و انگلهای دستگاه گوارش را خارج می‌کند.

کاربرد پوست نارنج

به جای نفتالین که بدبوست می‌توانید از پوست و شکوفه‌های خشک نارنج برای جلوگیری از آسیب دیدن لباسها توسط حشرات استفاده کنید.

اگر نارنج به صورت کامل همراه با پوست و دانه با حرارت کم همراه با کمی آب پخته شود تا اجزایش از هم جدا شوند و روی پوست و مو مالیده شود یک نرم کننده بسیار مفید برای پوست و مو و ازبین برنده خارش است.

رب نارنج هم خواص میوه نارنج را دارد.

نرم کننده پوست و مو است .

برگ نارنج:

- برگ نارنج آرام بخش، ضد تشنج و هضم کننده غذا است.

- بی خوابی و میگرن را معالجه می کند.

- دم کرده برگ نارنج تشنج را از بین می برد.

بهار نارنج

 

شکوفه نارنج (بهار نارنج) طبیعت(مزاج) = گرم و خشک، بوییدن آن شادی آور، تقویت کننده مغز و از بین برنده آبریزش بینی (زکام) است. از این شکوفه ها مربای لذیذی تهیه می‌شود که خواص مفید شکوفه را دارد. اگر یک قاشق مرباخوری از گل شکوفه خشک نارنج را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید ودرفنجان را ببندید بعد از ۱۰ دقیقه نوشیدنی بسیار خوشبو ونشاط آوری آماده می‌شود.

عرق بهار نارنج

از شکوفه بهار نارنج عرق می گیرند که همگان با آن آشنا هستند ، اگر گل بهار نارنج در دست رس دارید بصورت ساده می توانید عرق ان را تهیه کنید . روش به دست اوردن عرق بهار نارنج تقطیر با بخار آب از شکوفه های آن است . ساده ترین راه برای عرق گیری در این مورد داشتن یک دیگ چدنی یا برنجی یا مسی، چند متر شیلنگ باریک پلاستیکی و فلزی ، حوضچه یا تشت اب سرد و یک شیشه برای جمع اوری عرق گیاه میباشد .

عرق بهار نارنج از آنجای که یک شربت بسیار خوش طعم و خوش بو برای پذیرایی مهمانان عزیزمان است مصرف دارویی نیز دارد . عرق بهار نارنج در شرایط خاصی نگهداری میشود نور زیاد باعث رنگ پریدگی ان میشود باید باور کنید که این عرق به علت روح هوشمندی که دارد بعد از مدتی تاریخ مصرفش تمام میشود و طعم وبوی خود را از دست می دهد و باید تازه تهیه کنید و استفاده نمائید .

بیشترین مصرف دارویی برای مواردی چون : تپش قلب ، جریان ضعیف خون ، اسهال عصبی ، تنشهای عصبی در قاعدگی ، هیستری های ضعیف ،افسردگی متوسط ، ضعف های خاص گوارش وسکسکه و شادابی روح کاربرد دارد .

از گل بهار نارنج در گرفتن اسانس خاصی برای تهیه عطر هم استفاده میشود .

استفاده غیرخوراکی عرق بهارنارنج

زیاد بوئیدن آن بی خوابی ایجاد می‌کند. از این خاصیت می‌توان در مواقع نیاز به رفع خواب آلودگی استفاده کرد. اگر نگران خواب آلودگی در کلاس درس یا جلسه امتحان هستید یک شیشه کوچک از عطر بهارنارنج را همراه خود داشته باشید و در صورت خواب آلودگی آن را ببویید. گلاب مصلح (اصلاح کننده ضرر) بهار نارنج است.

خواص بهار نارنج :

- درمان بى خوابى هاى عصبى است، ولى زیاده روى در خوردن و بوییدن آن بى خوابى ایجاد مى نماید.

- برای دفع سنگ کلیه و مثانه بایستی عرق بهار نارنج را با ساقه کرفس مخلوط کرده و میل کنید.

- بهار نارنج ضد تشنج بوده و سکسکه را بهبود می دهد.

- عرق بهار نارنج اعصاب را تقویت می کند و درمان بی خوابی است .

- براى رفع قولنج و تقویت اشتها مفید است.

- آروغ و سوزش هاضمه را تسکین مى دهد.

- بوییدن بهار نارنج برای بهبود سرماخوردگی موثر است.

- مربای بهار نارنج تقویت کننده ی معده است.

- عرق بهار نارنج برای زدودن غم و افسردگی مفید است.

همیشه شاداب و شکوفا باشید .

 

 
 

قرآن آنلاين

آمار بازديدکنندگان

mod_vvisit_counterامروز449
mod_vvisit_counterاین ماه5634
mod_vvisit_counterکل بازدیدها866270