اسوه های هدایت

 

 

سوغات جهرم بادمجان

بادمجان

جگر سیاه جهرمی ها

علاقه مردم جهرم به خوردن بادمجان زبان زد خاص و عام است و به هر شکل ممکن اعم از خام  ،سرخ کرده و آب پز  مصرف می شود اما هر جهرمی

که این مطلب را می خواند قطعا مرا تأیید می کند که هیچ عصرانه ای بهتر از بادمجان و لیمو برای ما جهرمی ها دلچسب نیست .

بادمجان برداشتی در جهرم نوع خواصی از بادمجان است که دارای حجمی کوچکتر ازعنواع بادمجانهای دیگر است ، از پوستی نازکتر و مغزی بسیار

شیرین و تخمهای ریزتشکیل شده .

 بادمجان گرم و خيلي خشك است و بر خلاف آنچه كه عوام اعتقاد دارند كه بي بو و بی خاصيت است داراي خواص زيادي است.

از ويتامين هاي موجود در بادمجان مي توان به ويتامين هاي گروهB (مخصوصا  B1 و B6)، ويتامين A و C و مواد معدني مختلف از جمله كلسيم، فسفر،

مس، گوگرد، منيزيم، پتاسيم و آهن اشاره کرد.

 علاوه بر ويتامين ها و املاح ياد شده، بادمجان داراي فيتونوترينت هايي است که خاصيت آنتي اکسيداني فوق العاده اي دارند. فيتونوترينت هاي

موجود در بادمجان شامل اجزاي فنوليکي مانند کافئيک و کلوروژنيک اسيد(chlorogenic acid) و فلاوونوئيدها مانند ناسونين(nasunin) مي باشند.

اجزاي فنوليکي داراي خاصيت ضد سرطاني، ضدکلسترول بد خون و ضد ويروسي مي باشد.

 تحقيقات جديد نشانگر آن است كه بادمجان داراي ماده اي ضد تشنج است و در درمان صرع اثر بسيار خوبي دارد.

مهمترین خاصیت بادمجان کم کالری بودن آن است به همین علت غذای بسیار خوبی برای کسانی است که می خواهند وزن کم کنند؛ زیرا دارای

ویتامین و مواد معدنی نیز هست و مصرف آن باعث باز شدن عروق خونی و تقویت کننده معده می شود. بادمجان حاوی فیبر بالایی است و برای درمان

یبوست و کاهش کلسترول مفید است و به دلیل داشتن پتاسیم بالا و سدیم پایین، برای کاهش فشار خون بسیار سودمند است.

بادمجان بازکننده عروق خونی و تقویت کننده معده و ادرارآور است. خوردن بادمجان بوی عرق را در بدن از بین می برد و خاکستر بادمجان نیز به صورت

مخلوط با سرکه برای معالجه زخم های جلدی موثر است .

بادمجان به علت داشتن یک ماده سمی به نام سولانین برای اشخاصی که سابقه حساسیت دارند، مفید نیست.

بادمجان را حتما باید به حالت کاملا رسیده مصرف کرد؛ زیرا خام آن طعم تلخ دارد و در کسانی که آسم و برونشیت دارند، باعث تحریک این بیماری ها

می شود.

بادمجان به علت دارا بودن آهن در رفع کم خونی بسیار مفید است. همچنین ریشه بادمجان، شاخه های خشک شده و برگ های آن اثر بند آورنده

خون دارد ، همچنین بادمجان پادزهر خوبی برای مسمومیت های حاصل از خوردن قارچ سمی است.

 مصرف بادمجان، گرفتگی رگ ها را باز می کند و افراد را از خطر سکته قلبی حفظ می کند ، برگ ها و پوست سیاه بادمجان را اگر بجوشانند، این

جوشانده درمان اسهال خونی است.

جوشانده ریشه بادمجان برای درمان بیماری آسم مفید است.

آب زردرنگی که در موقع نمک زدن و گذاشتن بادمجان از آن خارج می شود نیز برای خشک کردن عرق دست و پا، بهترین دارو است و اشخاصی که

دست و پایشان مرتب عرق می کند و باید دست و پای خود را با آن چند بار در روز بشویند، مفید است

بهترین روش پخت بادمجان، آب پز کردن و پختن در فر است؛ زیرا سرخ شده آن سنگین شده و برای معده های ضعیف مناسب نیست .

از بادمجان مي توان به عنوان مسكن براي تسكين در استخوان شكسته و ضرب خورده استفاده كرد بدين طريق كه بايد بادمجان را در فر بگذاريد كه نيم

پز شود و سپس آب آنرا با فشار بگيريد و بعد بمقدر نصف اين مقدر آب به آن شكر قهوه اي اضافه كنيد آنرا هم بزنيد و بنوشيد. 

بادمجان با همه خواصي كه گفته شد نبايد مورد استفاده اشخاصيكه بواسير و يا درد چشم دارند قرار گيرد زيرا بيماري آنها را تشديد مي كند . اينگونه

اشخاص اگر مي خواهند بادمجان بخورند بهتر است آن را با گوشت و روغن و يا سركه بپزند و بخورند .

 

 

 
 

قرآن آنلاين

آمار بازديدکنندگان

mod_vvisit_counterامروز416
mod_vvisit_counterاین ماه5601
mod_vvisit_counterکل بازدیدها866237