اسوه های هدایت

 

 

احترام به مؤمن

6» احترام به مؤمن

نویسنده حمیدنجفیان

 

روایات

عن الامام الصادق (ع) : المومن اعظم حرمه من الکعبه.

از امام صادق (ع): حرمت مومن از کعبه بیشتر است.

روی ان رسول الله نظر الی الکعبه فقال : مرحبا بالبیت ! ما اعظمک و اعظم  حرمتک علی الله، و الله للمومن اعظم حرمه منک لان الله حرم منک واحده و من المومن ثلاثه : ما له و دمه، و ان یظن به ظن السوء .

روایت شده که پیامبر  خدا (ص) به کعبه نگاه کرد و فرمود: آفرین به تو خانه ، چقدر نزد خدا ارجمند و محترمی؟! به خدا قسم حرمت مومن از تو بیشتر است، زیرا خداوند از تو یک چیز را حرام کرد و از مومن سه چیز را : مالش را ، خونش را و گمان بد بردن به او را

*سیر کردن مؤمن

(عن محمد بن جعفر ، عن ابیه عن ابی عبدالله جعفربن محمد صادق (ع) قال : من اشبع جوعه مومن وضع الله له مائده فی الجنه یصدر عنها الثقلان جمیعاً)

محمدبن جعفر از پدرش نقل کرده است که امام صادق (ع) فرمود : کسی که مومن گرسنه ای را سیر کند، خداوند برای او سفره ای در بهشت می گسترد که تمام انس و جن از آن سفره سیر برمی خیزند.

*برطرف کردن غم و اندوه مؤمن

*(عن الامام رضا (ع) : من فرج عن مومن کربه من کرب الدنیا فرج الله عنه کربه من کرب الاخره.)

از امام رضا (ع) : هر که غمی از غم های دنیا را از دل مومنی برطرف سازد ، خداوند غمی از غم های آخرت را از دلش بزداید .

*(عن رسول الله (ص) : من نفس عن اخیه المومن کربه من کرب الدنیا ، نفس الله عنه سبعین کربه من کرب الاخره

از رسول خدا (ص) : هر که اندوهی از اندوه های دنیا را از برادر مومن خود بزداید ، خداوند هفتاد اندوه از اندوه های آخرت را از او بزداید .

*(عن امام رضا (ع) : من فرج عن مومن فرج الله عن قلبه یوم القیامه)

از امام رضا (ع) : هر که گره از کار مومنی بگشاید ، خداوند در روز قیامت گره غم از دل او بگشاید .

*مِسمَع کِردین روایت کرده است از امام صادق (ع) شنیدم می فرمود : کسی که غم و غصه را از دل مومنی بردارد ، خداوند او را با دلی آرام از قبر برانگیزد .

*روا کردن حاجت مؤمن

(عن الامام صادق (ع) : قضاء حاجه المومن خیر من عتق الف رقبه و فی خبر خیر من عشرین حجه.)

از امام صادق (ع) : روا ساختن حاجت مومن از آزاد کردن هزار بنده در راه خدا بهتر است و در خبری است که بهتر از بیست حج است .

(عن الامام الصادق (ع) : ما قضی مسلم لمسلم حاجه الا ناداه الله علی ثوابک و لا ارضی لک بدون الجنه .)

از امام صادق (ع) : هر مسلمانی که حاجت مسلمانی را روا کند ، خدای تبارک و تعالی به او خطاب کند که : ثواب تو به عهده من است و به غیر بهشت برایت راضی نباشم .

*قرض دادن به مؤمن

*(عن جابر عن ابی عبدالله (ع) قال : قال رسول الله (ص) : من اقرض مومنا قرضا ینظر به میسوره کان ماله فی زکاه و کان هو فی صلاه من الملائکه حتی یودیه الیه.)

جابر از امام صادق (ع) روایت کرده است که رسول خدا (ص) فرمود : کسی که به مومنی قرض بدهد و صبر کند تا وضع مالیش خوب شود ، آن مال پاک خواهد ماند و فرشتگان بر قرض دهنده درود می فرستند تا زمانی که قرض گیرنده قرض خود را ادا کند .

*(عن هیثم الصیرفی و غیره .عن ابی عبدالله (ع) قال : القرض الواحد بثمانیه عشر  و ان مات احتسب بها من الزکاه .

هیثم صیرفی و غیر او روایت کرده اند که امام صادق (ع) فرمود : ثواب قرض هجده برابر است . و چنان چه قرض گیرنده بمیرد ، آن مال جزء زکات حساب می شود .

*دعا در حق برادر مؤمن

*(عن الامام الباقر (ع) : اوشک دعوه و اسرع اجابه دعاء المرء لاخیه بظهر الغیب)

ازامام باقر(ع) :دعایی که بیشتر امید استجابت می رود زودتر به اجابت رسد دعا برای برادر مومن است در پشت سر او

*(عن الامام الصادق (ع) : کانت فاطمه (س) اذا دعت تدعوا للمومنین و المومنات و لا تدعوا لنفسها ، فقیل لها ، فقالت : الجار ثم الدار .

از امام صادق (ع) : حضرت فاطمه (س) هر گاه دعا می کرد ، برای مردان و زنان مومن دعا می کرد و برای خودش دعا نمی کرد . در این باره از آن حضرت سوال شد ، فرمود : اول همسایه بعد خانه .

*کیفر کسی که مؤمن را خوار کند

*(قال رسول الله (ص) : من اذل مومنا او حقره لفقره و قله زاده شهره الله علی جسر جهنم یوم القیامه

رسول خدا (ص) فرمودند : هر که مومنی را خوار کند یا به خاطر فقر و تنگدستی اش تحقیر نماید ، خدا در روز قیامت بر سر پل جهنم به زشتی و رسوایی آشکارش می نماید .

*(عن المعلی بن خنس قال : سمعت ابا عبدالله (ع) یقول ک قال الله عزوجل : لیاذن بحرب منی من اذل عبدی المومن ، ولیامن من غضبی من اکرم عبدی المومن )

معلی بن خنیس ، از امام صادق (ع) روایت می کند که خداوند فرموده است : کسی که بنده مومن مرا خوار سازد (و یا  به چشم حقارت به او بنگرد) خود را آماده مبارزه با من کرده است (ویا به من اعلان جنگ داده است) و اگر کسی بنده مومن مرا گرامی و عزیز بدارد از خشم من در امام خواهد بود .

*عاقبت تحقیر مؤمن

عن ابی عبداله (ع) قال من حقر مومنا مسکینا او غیر مسکین لم یزل الله عزوجل حاقرا له ماقتا حتی یرجع عن محقرته ایاه؛

امام صادق (ع) فرمودند: کسی که مومنی را تحقیر نماید، خواه مسکین باشد یا غیرمسکین، این عمل پیوسته مورد تحقیر و دشمنی باریتعالی خواهد بود تا از روش نادرست خود برگردد و او را با دیده یک مسلمان مورد احترام بنگرد.

 
 

قرآن آنلاين

آمار بازديدکنندگان

mod_vvisit_counterامروز433
mod_vvisit_counterاین ماه11459
mod_vvisit_counterکل بازدیدها920951