از دیگر سوغات و محصولات جهرم انواع نارنگی می باشد نارنگی خاری و نارنگی محلی مشهور به سیاهو از جمله این مرکبات است.
نارنگی دارای ویتامین های A ، B1 ، B2 ،C پروتئین ، چربی ، قند، حاوی مقدار زیادی فسفر، کلسیم می باشد.
این میوه خون را تصفیه و زیاد می کند.
به خاطر داشتن مقدار فسفر و کلسیم بالا، نارنگی یکی از میوه هایی است که در تشکیل استخوان و اسکلت بدن موثر است.
حاوی مقدار زیادی منیزیم است و از این طریق در فعالیت عضلانی، دستگاه گوارش و سیستم عصبی موثر است.
ادرار آور خوبی است، از این رو می تواند سموم بدن را دفع کند.
نارنگی مسکن خوبی برای سلسله اعصاب است.
خوردن نارنگی به کسانی که دچار سر گیجه هستند توصیه می شود.
نارنگی، چسبندگی خون را معالجه می کند، در نتیجه تصلب شرائین،ورم جدار ورید و سیاه شدن شریان،فلج ناقص و آنژین را درمان می کند.
فرونشاننده ی حرارت معده و کبد است..اگر می خواهید شب راحت بخوابید چند دانه نارنگی بخورید .
برای مبارزه با انگلهای معده و روده ، بایستی مرکبات را با با پوست له کنید و بعد در شربت عسل خیس نموده ودر صافی بریزید و با فشار ، شیره آن را گرفته و شب قبل از خواب بنوشید.
نارنگی، این میوه پرخاصیت، برای درمان بسیاری از بیماریها، از جمله فشارخون بالا بسیار مفید است.
اگر از بیخوابی رنج میبرید و شبها نمیتوانید خواب آرام و راحتی داشته باشید، متخصصان تغذیه توصیه میکنند یکی دو ساعت قبل از خواب چند دانه نارنگی میل کنید.
کارشناسان تغذیه میگویند نارنگی به دلیل داشتن ویتامینهای ث، آ و ب مفرح قلب است و میتواند اعمال قلب را تنظیم کند.
به گفته آنان، طبیعت نارنگی سرد است و مسکن خوبی برای سلسله اعصاب است.
این میوه ادرار آور خوبی است و از این رو میتواند سموم بدن را دفع کند.
پزشکان خوردن نارنگی را به بیمارانی که از سرگیجه رنج میبرند نیز توصیه میکنند.
این میوه پاییزی چسبندگی خون را معالجه میکند، در نتیجه تصلب شرائین، ورم جدار ورید و سیاه شدن شریان، فلج ناقص و آنژین را بهبود میبخشد.
نارنگی حاوی مقدار زیادی منیزیم است و از این طریق در فعالیت عضلانی، دستگاه گوارش و سیستم عصبی موثر است و به خاطر داشتن میزان فسفر و کلسیم بالا، یکی از میوههایی است که در تشکیل استخوان و اسکلت بدن موثر است.
نارنگی به خاطر داشتن فسفر زیاد و ویتامینهای فراوان، باعث تقویت حافظه و هوش میشود و برای رفع بیاشتهایی و کاهش گرمای غریزی بدن نیز مفید است.
نارنگی دارای خواص فراوانی است و برای درمان بسیاری از بیماریها بکار میرود.
ارزش غذایی در هر 100 گرم نارنگی:
ویتامین آ: 420 آی.یو
کربوهیدرات: 34/13 گرم
فیبر رژیمی: 8/1 گرم
پروتئین: 81/0 گرم
تیامین (ویتامین B1): شش صدم میلیگرم
نیاسین (ویتامین B3): سی و هفت صدم میلیگرم
ویتامین B6: هشت صدم میلیگرم
ویتامین C: بیست و هفت میلیگرم
کلسیم: 37 میلیگرم
آهن: 15/0 میلیگرم
منیزیم : 12 میلیگرم
فسفر: 20 میلیگرم
پتاسیم: 166 میلیگرم
سدیم: 2 میلیگرم
روی: 07/0 میلیگرم
چربی: 3/0 گرم
کالری : 44
|